Over ons

Melody & Percussion Band

In de loop van de jaren is de Melody en Percussion Band (MPB) van Concordia uitgegroeid tot een toonaangevend muziekkorps. Niet alleen in Krimpen aan den IJssel, maar in heel Nederland kent of speelt men zelfs muziek van dit slagwerkorkest.
"Ambassadeurs van deze muziekvorm" werden zij ooit genoemd. Naast het gevarieerde repertoire, met voornamelijk bekende hits, is de band o.l.v. Martien Slingerland en Jan de Kwant altijd vernieuwend bezig.
Zo gingen zij in 2004 naar het nationale topconcours met een zangeres. Dit was zeker voor de jury een welkome afwisseling. Een soliste op fluit, een intermezzo met een trompettist en zelfs het begeleiden van een aantal doedelzakken stonden de afgelopen jaren op het programma.
Ook voor de komende optredens staan er weer veel nieuwe en oude bekende hits op de lessenaar met als doel: Het publiek vermaken.

Jeugd en jeugdopleiding

Welkom bij Concordia, dé plek voor kinderen en jongeren die op zoek zijn naar een creatieve en inspirerende omgeving. Muziek maken is leuk! Bij Concordia geloven we dat samen muziek maken een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Bovendien zijn zij belangrijk voor de toekomst van de vereniging. Onze ervaren en enthousiaste docenten staan klaar om jonge muzikanten te begeleiden en te inspireren op hun persoonlijke reis naar creativiteit.
Kom naar Concordia en laat je verbeelding de vrije loop!
Concordia biedt voor kinderen en jongeren een lidmaatschap aan met muziekles voor slagwerk en blaasinstrumenten zoals trompet. Ontdek wat Concordia voor uw kind kan betekenen

en neem contact met ons op voor meer informatie via telefoonnummer: 06-18288736 of stuur een berichtje naar info@concordiakrimpen.nl . Wilt u als volwassene ook graag een muziekinstrument leren bespelen, ook dan bent u van harte welkom en kunt u aansluiten bij onze muzieklessen. De blazersklas is op dinsdag van 18.30 – 19.00 uur en de drum(slagwerk)klas is op woensdag van 19.00 – 19.30 uur.

Fanfare

Het fanfareorkest, wat uitkomt in de 1e divisie, telt momenteel zo'n 30 enthousiaste leden en staat sinds november 2022 onder leiding van haar nieuwe dirigent, Mark van Mil. Het orkest heeft vanaf september 2011 onder leiding gestaan van dirigent Rob Sloekers. Per 1 augustus 2022 heeft hij afscheid van het orkest genomen.
De sfeer binnen het fanfareorkest laat zich kenmerken door een actieve gedreven repetitie, waarbij de gezelligheid niet uit het oog verloren wordt. Het fanfareorkest verleent haar medewerking aan evenementen binnen Krimpen aan den IJssel, zoals Koningsdag en de nationale Dodenherdenking. Het jaarlijkse midzomerconcert in de tuin van de IJsseldijkkerk, wat mede georganiseerd wordt door stichting IJsseldijkconcerten is een absoluut hoogtepunt.
Het geven van diverse uitwisselingsconcerten, zowel binnen als buiten Krimpen aan den IJssel, staat altijd hoog op het verlanglijstje van de orkestleden. Getracht wordt dan ook om daar gehoor aan te geven.

Dirigent Mark van Mil

Mark van Mil is geboren in ’s-Hertogenbosch geen onbekende in de wereld van de blaasmuziek. Hij is van huis uit trompettist en studeerde bij o.a. Peter Masseurs en Radko Berka. Zijn opleiding directie volgde hij achtereenvolgens bij Danny Oosterman, Leon Adams en Dominique Schreurs.
Als trompettist maakte hij jaren deel uit van het National Jeugd Fanfare Orkest en Harmonie Sint Michael uit Thorn. Als dirigent is hij momenteel ook verbonden aan Muziekvereniging OBK Driebruggen, het orkest waar hij zo’n 20 jaar geleden als dirigent zijn eerste stappen zette. Eerder was hij verbonden aan onder andere Brassband Schoonhoven B, St. Caecilia Made, Kunst Adelt Helvoirt en St. Caecilia Ammerzoden. Naast het werken met harmonieën en fanfares gaat zijn passie ook uit naar het opzetten van en werken met project(orkesten). Zo was hij medeoprichter van Stichting Project Orkest Nederland, waarbij hijzelf het harmonieorkest dirigeerde tijdens concertreizen naar Oostenrijk en Zweden. Eerder dirigeerde hij de musicalproducties De Engel van Amsterdam en Anatevka en stond hij aan de bakermat van het Rivierenland Fanfare Orkest waarmee reizen werden georganiseerd naar Estland, Slovenië en Litouwen. Momenteel is hij als dirigent eveneens verbonden aan Orkest Centraal, een initiatief dat hij zelf oprichtte en dat zich ten doel stelt de symfonische muziek voor blaasorkest landelijk te promoten.
Mark van Mil is geboren in ’s-Hertogenbosch geen onbekende in de wereld van de blaasmuziek. Hij is van huis uit trompettist en studeerde bij o.a. Peter Masseurs en Radko Berka. Zijn opleiding directie volgde hij achtereenvolgens bij Danny Oosterman, Leon Adams en Dominique Schreurs. Als trompettist maakte hij jaren deel uit van het National Jeugd Fanfare Orkest en Harmonie Sint Michael uit Thorn. Als dirigent is hij ook verbonden aan Muziekvereniging OBK Driebruggen, het orkest waar hij zo’n 20 jaar geleden als dirigent zijn eerste stappen zette. Eerder was hij verbonden aan onder andere Brassband Schoonhoven B, St. Caecilia Made, Kunst Adelt Helvoirt en St. Caecilia Ammerzoden. Naast het werken met harmonieën en fanfares gaat zijn passie ook uit naar het opzetten van en werken met project(orkesten). Zo was hij medeoprichter van Stichting Project Orkest Nederland, waarbij hijzelf het harmonieorkest dirigeerde tijdens concertreizen naar Oostenrijk en Zweden. Eerder dirigeerde hij de musicalproducties De Engel van Amsterdam en Anatevka en stond hij aan de bakermat van het Rivierenland Fanfare Orkest waarmee reizen werden georganiseerd naar Estland, Slovenië en Litouwen. Momenteel is hij als dirigent eveneens verbonden aan Orkest Centraal, een initiatief dat hij zelf oprichtte en dat zich ten doel stelt de symfonische muziek voor blaasorkest landelijk te promoten.
Copyright © 2023 Concordia Alle rechten voorbehouden Ontworpen door
Aemeyo